skip to Main Content
De termijn voor deze vacature is verlopen; reageren is niet meer mogelijk.

Zorgbemiddelaar jeugdhulp

Zoek je een boeiende uitdaging waarin je jouw kennis en enthousiasme kunt inzetten om de juiste zorg te vinden voor jeugdigen en gezinnen in onze regio? Ben je goed bekend met de jeugdhulp in de regio Holland Rijnland? Wij verwelkomen je graag als nieuwe collega!

WAT GA JE DOEN ALS ZORGBEMIDDELAAR JEUGDHULP?

Als zorgbemiddelaar beschik je over geruime kennis van de beschikbare jeugdhulp in onze regio, waarbij je opdracht is ervoor te zorgen dat verwijzers de mogelijkheden bij gecontracteerde aanbieders zo goed mogelijk kunnen benutten. Je signaleert samen met onze contractmanagers knelpunten èn mogelijkheden in het gecontracteerde zorgaanbod om de zorg zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag. Waar nodig sluit je maatwerkcontracten af.

Serviceorganisatie Zorg heeft namens de gemeenten in Holland Rijnland contracten met ca 160 zorgpartijen die samen voorzien in het bieden van jeugdhulp aan ca 9.000 jeugdigen en gezinnen. De laatste jaren wordt steeds vaker een beroep gedaan op niet gecontracteerde partijen. We streven er echter naar om de behoefte van de cliënt zoveel mogelijk te vervullen binnen het gecontracteerd aanbod. Daar willen we samen met verwijzers en gecontracteerde partijen aan werken. Jij vervult daar als zorgbemiddelaar een belangrijke rol in.
Deze functie vraagt om affiniteit met de inhoudelijke kant van de hulpverlening, maar ook met de strategische, technische en financiële kant.
In je werk heb je intensief te maken met de jeugdhulpaanbieders en verwijzers en werk je nauw samen met een team waarin verschillende disciplines zitting hebben. Kortom, een leuke en afwisselende functie met grote maatschappelijke relevantie.

DIT KRIJG JIJ

Wij bieden jou een afwisselende functie als zorgbemiddelaar Jeugdhulp. Verder hebben we voor jou:

 • Een salaris afhankelijk van je ervaring van maximaal € 5.247,00 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). (NB: de functie moet nog beschreven en definitief gewaardeerd worden).
 • Jaarcontract met de intentie tot een vast contract.
 • Prettige werksfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze partners.
 • Allerlei mogelijkheden om jezelf in je werk te ontwikkelen, zoals het volgen van trainingen en workshops.
 • De rechtspositie van de samenwerkende gemeentelijke organisaties, zoals vastgelegd in de Cao SGO.
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je ontvangt hiervoor diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon).
 • Aanvullende regelingen en voorwaarden, o.a. op het gebied van ouderschapsverlof en zorgverlof.
 • Invloed op je werktijden en mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.

DIT BEN JIJ

Jij bent een stevige persoonlijkheid, resultaat- en oplossingsgericht en beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen. Je bent een aanpakker die initiatief neemt, verbindingen legt en goed onder druk kan werken. Je bent hebt inhoudelijke kennis van jeugdhulpverlening. Verder beschik je over:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Goede kennis van de jeugdwet, overige relevante regelgeving en de sociale kaart.
 • Bij voorkeur werkervaring opgedaan bij lokaal toegangsteam of GI.

ONS TEAM

Ons team bestaat uit ongeveer 30 medewerkers; enthousiaste contractmanagers, projectondersteuners, financieel adviseurs, data-analisten en een contractbeheerder. Iedereen werkt nauw met elkaar samen en met de accountmanagers van de deelnemende gemeenten. De organisatie wordt aangestuurd door de directeur.

Collega Monique over het team:

Je komt te werken met enthousiaste collega’s waarbij iedereen een eigen verantwoordelijkheid heeft. Je werkt mee aan de kwaliteit van de jeugdhulp in een dynamisch werkveld. De sfeer in het team is open, informeel, collegiaal en wij zijn betrokken bij elkaar. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. We zijn gelegen op een steenworp afstand van centraal station Leiden.

De Serviceorganisatie Zorg is een uitvoeringsorganisatie die werkt voor 13 gemeenten in de regio Holland Rijnland. Wij zijn verantwoordelijk voor de inkoop, het contractmanagement, de monitoring, de financieel-administratieve afhandeling, controle en verantwoording van jeugdhulp. Daarnaast verzorgen we de Jeugdbeschermingstafel. Namens de gemeenten heeft de Serviceorganisatie Zorg zo’n 160 jeugdhulpaanbieders gecontracteerd en beheren we een jeugdhulpbudget van ongeveer € 106 miljoen.
Zie voor meer informatie onze website Serviceorganisatie Zorg Holland Rijnland – Holland Rijnland.

ENTHOUSIAST GEWORDEN

 We zien je sollicitatie graag uiterlijk 17 april tegemoet en gaan bij een mogelijke match graag in gesprek. De gesprekken vinden plaats in de week van 22 april.

Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Mieke Hogervorst (directeur) via 06-23546295 of Sanneke de Lint (stafmedewerker) via 06-25003447. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Marjolein van der Meij, corporate recruiter via 06-3633 8450. Uiteraard ook per Whatsapp bereikbaar.

Wij werven voor deze vacature in-en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Solliciteer nu

Sluitingsdatum:
17-04-2024

Uren per week:
32-36 uur per week

Maand­salaris:
€3.558 – €5.247

Salarisniveau:
Schaal 10

Niveau:
HBO

Back To Top Ga naar de inhoud