skip to Main Content

Kamerlid polst praktijk bij Prodeba

Kamerlid Zohair El Yassini

VVD-kamerlid Zohair El Yassini bracht 4 september een werkbezoek aan jeugdhulpaanbieder Prodeba in Leiden. Het bezoek was een initiatief van Holland Rijnland. Naast de inhoud van de zorg, kwamen ook de knelpunten, ontstaan door bezuinigingen in de jeugdhulp, ter sprake.

Zorgaanbieder Prodeba begeleidt kinderen en jongvolwassenen met een ontwikkelingsstoornis in de leeftijd van 4 tot en met 30 jaar. De problematiek van deze brede doelgroep loopt sterk uiteen, zoals ADHD, autisme, angst- of gedragsstoornissen.

Adri de Roon (wethouder Lisse), Roos van Gelderen (wethouder Leiden) en Kim Verburg (directeur Prodeba)verwelkomden El Yassini. Tijdens het werkbezoek werd stilgestaan bij de wijze van zorg verlenen door Prodeba. El Yassini sprak ook twee cliënten die vertelden over hun verleden, heden en toekomstdromen en hoe de begeleiding van Prodeba hen daarbij heeft geholpen.

Maar naast de inhoud van de zorg, kwam ook aan de orde dat de jeugdhulp steeds meer onder druk komt te staan door de forse en té snelle bezuinigingen. Hierdoor is er ook steeds minder ruimte voor zorginnovatie.

El Yassini gaf aan snel een vervolg te willen geven aan dit werkbezoek. Volgende maand loopt hij een paar dagen mee bij Prodeba. Holland Rijnland organiseert later dit jaar een werkbezoek voor Tweede Kamerleden aan één van de jeugd- en gezinsteams. Het samenwerkingsverband wil hiermee enerzijds het nijpende budgettaire tekort op de jeugdhulp onder de aandacht brengen en anderzijds Kamerleden kennis laten maken met de gemeentelijke uitvoeringspraktijk.

Back To Top Ga naar de inhoud